Jahodový veganský mini-dortíček

Chcete udělat své drahé polovičce radost nebo vytvořit kousek romantiky?
Zkuste jahodové mini – dortíčky. Jsou veganské, bezlepkové a dodávají extra porci energie.  Vypadají úžasně a chutnají ještě lépe.

Potom tomhle vás váš miláček sežere samou láskou

Korpus (porce na 24 mini – dortíčků ):
1 šálek pekanů (můžete použít i jiné ořechy např. vlašské)
1 šálek datlí
1/4 šálku drceného kokosu
1/4 lžičky mořské soli

Návod:
1. Namočte datle do teplé vody po dobu 10 minut. Odlijte vodu z datlí a vložte do kuchyňského robotu spolu se zbývajícími přísadami. Mixujte do hladka (nemusí být úplně).
2. Vložte asi 1 1/2 polévkové lžíce směsi do dna každého otvoru mini muffinového plechu.
Nezapomeňte však nejdříve vložit do každého otvoru papírový košíček nebo pečící papír, aby se vám podařilo v pořádku dortíček z plechu.

Krém:
1 šálek kešu (namočených po dobu 3 hodin)
1/2 šálku mražených jahod
1/4 šálku datlového sirupu (můžete použít med)
1/4 šálku kokosového oleje (v tekutém stavu)
2 lžičky citrónové šťávy

Pokyny:
1. Odlijte vodu z kešu a opláchněte je. Pak je přidejte do vysokorychlostního mixéru spolu se mraženými jahodami, datlovým sirupem, roztaveným kokosovým olejem a citrónovou šťávou. Rozmixujte do hladka.
2. Nalijte tuto směs do misky a odložte ji. Vyčistěte mixér – budeme dělat jahodové pyré na víření.

Topping/vír:
½ šálku jahod

1. Nechte jahody chvíli povařit, aby se změkly. Poté je rozmixujte do hladka.

Nyní vezměte krém a naplňte otvory minimafinového plechu. Na krém dejte malou lžičkou trochu toppingu a párátkem vytvořte zábavný vzhled.

Dejte mini-dortíčky do mrazáku na 1-2hodiny dokud nejsou pevné. Před kousnutím je vytáhněte na 10-15 minut. Dobrou chuť a hodně lásky 🙂

Zdroj: https://www.foodnetwork.ca/valentines-day/blog/irresistible-vegan-strawberry-cheesecake-bites/33882/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *